Forumul comunitatii utilizatorilor Nikon din Romania
leonardsenior scrie:Se ia capacul de la corpul aparatului, se gaureste central (are un mic sentulet) mai apoi se lipeste rama unui filtru de care nu avem nevoie, si obtinem un inel inversor. Pe mine nu m-a costat nimic , mai mult am testat obiectivul din kit 18-55, si se comporta decent, evident se jongleaza cu un chibrit la deschiderea diafragmei.
emil scrie:care este metoda de "jonglare cu chibritul" pentru obiectivele la care nu au inel pentru setarea deschiderii diafragmei ?
Intreb pentru ca primul obiectiv care-l voi lua mai mult ca sigur ca nu va avea acel reglaj si vreau sa fac niste teste cu un inel inversor si as vrea sa stiu cum se face setarea diafragmei.
Dan Pop scrie:Asteapta pina cind vei avea obiectivul respectiv si vei intelege. Exista, pe montura lui, o mica lamela metalica ce se poate deplasa prin impingere in plan orizontal, pentru a deschide diafragma obiectivului. Daca aparatul nu e solid fixat pe un trepied, manevra e atit de anevoioasa incit vei renunta dupa primele citeva esecuri.
...
Principala problema este ca aripioarele de plastic ale capacului nu permit blocarea acestuia de aparat, asa cum se intimpla cu monturile normale de obiectiv. Deci, la manevrare, trebuie multa atentie pentru a se evita desprinderea adaptorului de pe aparat.
emil scrie:Referitor la DIY : ma gandesc ca de asemenea o problema ar fi daca obiectivul e mai greu sunt sanse sa se desprinda cele 2 parti (capacul si filtrul) si astfel sa cada pe jos obiectivul. O metoda in locul superglue-ului ar fi folosirea unui lipici epoxidic (se gasesc dinacelea in "doua parti" care se combina pentru a crea lipiciul propriuzis).
emil scrie:Multumesc pentru explicatii, nu stiam de lamela aceea (cand am avut in mana o camera pentru teste nu m-am uitat chiar atat de amanuntit la obiectiv )
Dan Pop scrie:emil scrie:Multumesc pentru explicatii, nu stiam de lamela aceea (cand am avut in mana o camera pentru teste nu m-am uitat chiar atat de amanuntit la obiectiv )
Daca nu ai scos obiectivul de pe aparat nu aveai cum s-o vezi, pentru ca, la fel ca restul monturii, este inauntrul aparatului atunci cind obiectivul e montat pe aparat. trap the cat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator