Pagina 1 din 1

Focus

MesajScris: Mar Mar 04, 2014 8:23 pm
de AlexFlorin
Salut.
Cea ce vreau sa va zic este legat de film nu poza. Stiti ca sunt 2 moduri de focalizare (sau doar 2 stiu eu) primul in care se focalizeaza subiectul apropiat si se neglijeaza fundalul si cealalta cand este focalizat obiectul mai indepartat iar cel apropiat ramane blur-at.

Am un Nikon L320 (bridge) stiu ca este unul aproape full automat dar am observat ca am aceste doua tipuri de focalizare (in mare parte ma ocup cu filmulete) si vreau sa stiu de exemplu cum pot schimba acest mod in timpul filmari. Ca sa intelegeti mai bine cea ce vreau sa va zic uitati un exemplu:

Aparatul este pe birou , in fata lui este un ceas (desteptator) iar in spate e patul in care ma aflu si eu , la inceput vreau sa focalizeze ceasul iar apoi usor sa inceapa sa ma focalizeze pe mine si sa blureze ceasul cum as putea face asa?

Re: Focus

MesajScris: Mie Mar 05, 2014 9:44 am
de Bogdan Dulgheru
Cu focus manual, dar mi-e greu sa cred ca vei reusi acest lucru cu aparatul tau mai ales daca nu te afli in legatura fizica cu el.

Re: Focus

MesajScris: Mie Mar 05, 2014 1:27 pm
de AlexFlorin
Bogdan Dulgheru scrie:Cu focus manual, dar mi-e greu sa cred ca vei reusi acest lucru cu aparatul tau mai ales daca nu te afli in legatura fizica cu el.


nu conteaza asta ca are cine sa ma ajute dar imi poti detalia te rog frumos acest focus manual ? Ce buton sau in ce maniera?

Re: Focus

MesajScris: Mie Mar 05, 2014 1:54 pm
de Bogdan Dulgheru
Ti-am explicat metoda si am subliniat faptul ca nu vei putea face focus manual cu aparatul tau; aparatul tau nu dispunde de focalizare manuala, deci pe orice buton ai apasa, aparatul va focaliza automat.

Re: Focus

MesajScris: Mie Mar 05, 2014 1:59 pm
de AlexFlorin
Bogdan Dulgheru scrie:Ti-am explicat metoda si am subliniat faptul ca nu vei putea face focus manual cu aparatul tau; aparatul tau nu dispunde de focalizare manuala, deci pe orice buton ai apasa, aparatul va focaliza automat.


aha deci are numai autofocus oke multumesc mult