Acum este Joi Dec 26, 2024 11:53 pm

Articole Nikonisti.ro

incarcator Maha

Diverse despre Nikon

Re: incarcator Maha

Mesajde emp » Mie Iul 22, 2009 1:40 pm

acumulatorii maha powerex sunt protejati la autodescarcare? sau numai imedion au aceasta functie.oare cat timp rezista incarcati?
D90,16-85VR, 70-300VR,SB700,50F1.8 G
emp

Mesajde Dan Pop » Mie Iul 22, 2009 4:35 pm

emp scrie:acumulatorii maha powerex sunt protejati la autodescarcare?

Nu.
emp scrie:sau numai imedion au aceasta functie.oare cat timp rezista incarcati?

powerex sau imedion?
Cu stima,
Dan Pop
Dan Pop

Mesajde Merlin » Mie Iul 29, 2009 7:52 am

Din propria experienta va pot spune ca folosesc Sanyo ENELOOP 2100 mAh si sunt foarte multumit de ei. Am 4 seturi pe care ii folosesc cu diferite aparate foto (Canon 630, Fuji S6500 fd) si, bineinteles cu blitul SB 900. Serios va spun ca uneori imi ajung un singur set de acumulatori pe durata unui intreg eveniment .. mai exact intre 600 - 700 de declansari ale blitzului SB - 900.
Am avut situatii cand cu acelasi set de acumulatori (pentru a-i descarca complet) am realizat vreo 60 de fotografii cu blitz cu Fuji 6500 fd + peste 500 declansari Sb 900 + (iar) vreo 40 de declansari cu Fuji 6500 fd. Si totul la numai 2100 mAh.
Avantaje:
1 .. nefolositi isi pierd extrem de greu incarcatura energetica odata cu trecerea timpului. Deci .. intotdeauna ma pot baza pe ei chiar daca ii am rataciti prin geanta de cateva luni.
2 - in privinta SB - 900 am constatat ca senzorul acestuia de protectie la caldura se declanseaza mai greu fata de utilizarea unor acumulatori de 2500 mAh care se incalzesc mult mai repede decat Eneloop-urile.

Dezavantaje:
Unul singur (daca poate fi numit asa): - incarcarea unui set dureaza exact 10 ore daca se foloseste incarcatorul recomandat de Sanyo. Insa nu ma deranjeaza.

... pe de alta parte, Marcel, asa cum spunea cineva mai sus, blitul ii consuma in functie de ce setari ai la D 90, adik la aparatul foto. Poate ar fi nevoie sa mergi cumva cu ISO mai sus, pana in 800, sa lasi diafragma undeva la 5,6 si timpul pe la 1/125 ori 1/100. Poti incerca sa vezi cum iti ies peretii daca folosesti setari de genul asta: t = 1/40 - 1/60, F = 4 si Iso 1000 .. banuiesc ca o sa-ti placa.
Merlin

Mesajde emp » Mie Iul 29, 2009 9:01 am

mi-am luat incarcator maha c9000,toate bune si frumoase pana l-am scos din priza(dupa 2-3 ore) si cand am vrut din nou sa-l bag in priza a aparut si SURPRIZA:piciorusele de la transformator au intrat inauntru dupa care le-am lipit eu frumusel ce sa fac...in rest merge bine si sunt multumit de el
D90,16-85VR, 70-300VR,SB700,50F1.8 G
emp

Mesajde Dan Pop » Mie Iul 29, 2009 10:02 am

Merlin scrie: ... pe de alta parte, Marcel, asa cum spunea cineva mai sus, blitul ii consuma in functie de ce setari ai la D 90, adik la aparatul foto. Poate ar fi nevoie sa mergi cumva cu ISO mai sus, pana in 800, sa lasi diafragma undeva la 5,6 si timpul pe la 1/125 ori 1/100. Poti incerca sa vezi cum iti ies peretii daca folosesti setari de genul asta: t = 1/40 - 1/60, F = 4 si Iso 1000 .. banuiesc ca o sa-ti placa.

Prelungirea timpului de expunere dincolo de valoarea limita de sincronizare indicata de producator (1/200 sau 1/250s la DSLR-urile curente Nikon) la fotografiile unde flash-ul este sursa de iluminare nu are decit efecte negative. Timpul de expunere efectiv este, oricum, mult mai mic, fiind dictat de durata descarcarii lampii, care este de ordinul milisecundei la energia maxima. Tot ce obtinem la timpi mai lungi este marirea ponderii pe care o are lumina ambienta, chestie care strica balansul de alb (daca lumina ambienta este din surse artificiale) si poate cauza imagini partial "miscate", daca timpul de expunere este suficient de lung si lumina ambienta suficient de puternica.
Cu stima,
Dan Pop
Dan Pop

Mesajde Merlin » Mie Iul 29, 2009 12:04 pm

nu vreau sa fiu carcotas dar, banuiesc, undeva s-a strecurat o greseala: mai corect ar fi spus .. "scurtarea timpului de expunere sub/ mai putin de 1/200; 1/250 ori mai nou 1/320 ... " intr-adevar are efecte negative asupra luminozitatii uniforme a intregii fotografii desi se pare ca sistemul Nikon de blitz e conceput incat sa contracareze acest fenomen prin multe declansari rapide pt a lumina uniform toata fotografia .. cel putin asa am inteles din cartea tehnica a SB 900 sper sa nu gresesc).
Pe de alta parte, da .. pentru asta si folosesc acele setari .. pt a avea fundalul luminat si a nu-mi iesi doar subiectii din prim plan iluminati. Cat despre parte de balans de alb .. procedez cam asa:

1 - .. reduc suficient de mult puterea blitzului astfel incat sa influenteze mai putin balansul de alb al celor din prim plan,
2 .. calea mai lunga .. consider ca o fotografie reusita merita prelucrata din NEF in mai multe variante cu balans de alb corect pt fiecare plan si apoi alipite .. ceva de gen .. straturi ..in Cs x ..
Fişiere ataşate
 exemplu.jpg
doar resize in NX 2
exemplu 2 x.jpg
in Cs 4 ..
Merlin

Mesajde Dan Pop » Mie Iul 29, 2009 1:44 pm

Merlin scrie:nu vreau sa fiu carcotas dar, banuiesc, undeva s-a strecurat o greseala: mai corect ar fi spus .. "scurtarea timpului de expunere sub 1/200; 1/250 ori mai nou 1/320 ... " intr-adevar are efecte negative asupra luminozitatii uniforme a intregii fotografii desi se pare ca sistemul Nikon de blitz e conceput incat sa contracareze acest fenomen prin multe declansari rapide pt a lumina uniform toata fotografia .. cel putin asa am inteles din cartea tehnica a SB 900 sper sa nu gresesc).

Asta e cu totul altceva. Intr-adevar, daca si aparatul si flash-ul suporta "Auto FP high speed sync", se pot face fotografii la viteze mai mari decit viteza limita de sincronizare a obturatorului (altfel, numai o parte a cadrului va primi lumina flash-ului). Dar eu m-am referit la efectele negative ale prelungirii timpului de expunere, nu ale scurtarii lui.

Merlin scrie:Pe de alta parte, da .. pentru asta si folosesc acele setari .. pt a avea fundalul luminat si a nu-mi iesi doar subiectii din prim plan iluminati.

Pai in cazul asta flash-ul nu mai este principala sursa de lumina. Ori eu m-am referit explicit la cazul cind flash-ul este principala sursa de lumina. In scenariul de mai sus, trebuie lucrat cu ISO mare si flash foarte slab, altfel diferentele de iluminare vor apare. Un al doilea flash, pentru fundal, mi se pare o optiune mai fericita, pentru ca evita riscul ca unii subiecti sa apara "miscati" la timpi de ordinul 1/40s.
Merlin scrie:Cat despre parte de balans de alb .. procedez cam asa:

1 - .. reduc suficient de mult puterea blitzului astfel incat sa influenteze mai putin balansul de alb al celor din prim plan,
2 .. calea mai lunga .. consider ca o fotografie reusita merita prelucrata din NEF in mai multe variante cu balans de alb corect pt fiecare plan si apoi alipite .. ceva de gen .. straturi ..in Cs x ..

1 este necesar oricum, din motive discutate mai sus, dar cred ca 2 poate fi evitat prin aplicarea unui filtru de gel pe flash (SB900 vine dotat cu tot ce trebuie pentru asta), astfel incit temperatura lui de culoare sa se armonizeze cu cea a sursei principale de lumina.
Cu stima,
Dan Pop
Dan Pop

Anterior

Înapoi la Discutii libere