Acum este Joi Dec 26, 2024 11:53 pm

Articole Nikonisti.ro

un sfat?

Diverse despre Nikon

Re: un sfat?

Mesajde Adrian Andrunachi » Lun Aug 31, 2009 11:49 am

De ce trebuie, noi romanii, sa ne dam atat in spectacol, sa facem pe desteptii sau sa facem misto de toti cei care ne inconjoara si par, poate, mai slabi? Avem vreun beneficiu din asta?
Cati dintre dumneavoastra va repetati aceeasi intrebare: Canon sau Nikon? Eu unul mi-o repet adesea, iar daca nu as avea investiti mii de euro in echipament as trece parleazul, macar ca sa vad cum e dincolo.
Decizia am luat-o emotional, cum de altfel suntem construiti sa o facem, iar de-a lungul timpului am avut bucurii si frustrari datorita echipamentului si brand-ului ales.
Deci, Amator, raspunsul nu-l stie nimeni desi,chiar daca judecand dupa raspunsurile primite te-ai putea simti un biet animal aruncat in cusca cu lei puternici, stapanti de egocentrism.
Adrian Andrunachi

Mesajde Radu_Grozescu » Lun Aug 31, 2009 4:06 pm

Adrian Andrunachi scrie:De ce trebuie, noi romanii, sa ne dam atat in spectacol, sa facem pe desteptii sau sa facem misto de toti cei care ne inconjoara si par, poate, mai slabi?

Atunci poate va osteniti dumneavostra sa dati un raspuns la intrebarea initiala, care era, intr-adevar, foarte la obiect:

" Care e mai bun Nikon sau Canon?"
Cu stimă,

Radu Grozescu

Radu_Grozescu

Mesajde Dan Pop » Lun Aug 31, 2009 4:59 pm

Adrian Andrunachi scrie:Cati dintre dumneavoastra va repetati aceeasi intrebare: Canon sau Nikon? Eu unul mi-o repet adesea, iar daca nu as avea investiti mii de euro in echipament as trece parleazul, macar ca sa vad cum e dincolo.

Cu exceptia lui Pentax, am sau am avut DSLR-uri de la toate marile brand-uri in domeniu. Nu e nevoie de investitii de mii de euro ca sa vezi cit de mult iti place un aparat de fotografiat.
Adrian Andrunachi scrie:Decizia am luat-o emotional, cum de altfel suntem construiti sa o facem, iar de-a lungul timpului am avut bucurii si frustrari datorita echipamentului si brand-ului ales.

Cred ca ar fi mai bine sa vorbesti doar pentru tine. In afara de faptul ca decizia am luat-o cit se poate de rational, a priori nu aveam nici un fel de sentiment pentru vreunul din brand-uri, satisfactiile si frustrarile au fost generate de capabilitatile si limitarile mele, nu ale echipamentului.
Adrian Andrunachi scrie:Deci, Amator, raspunsul nu-l stie nimeni desi,chiar daca judecand dupa raspunsurile primite te-ai putea simti un biet animal aruncat in cusca cu lei puternici, stapanti de egocentrism.

Raspunsul trebuie sa-l caute fiecare pentru el. Faptul ca exista cinci mari brand-uri este o indicatie cit se poate de clara ca nu exista un raspuns valabil pentru toata lumea. In cazul meu este Nikon, pentru ca, din punctul meu de vedere, ofera mai mult (cantitativ si calitativ) decit Olympus, Sony Alpha si Canon.
Cu stima,
Dan Pop
Dan Pop

Mesajde Adrian Andrunachi » Lun Aug 31, 2009 11:50 pm

Domnilor, daca pentru dumneavoastra aparatura face fotografia, iertat sa-mi fie, imi pierd timpul!

Domnule Grozescu, nici unul nu e mai bun! Fiecare le are pe ale lui!

Domnule Pop, in primul rand mi-as controla un pic exprimarea, mai ales pentru ca nu ne cunoastem! Apoi va voi raspunde punctual:
- Daca v-as povesti cate neplaceri am avut cu Nikon poate ati intelege de unde referirea la miile de euro, pe care uneori le consider aruncate pe geam si motivul pentru care sunt captivul acestui sistem.
- Stiti cum am ales Nikon? Pentru ca cel care mi-a pus prima data un aparat de fotografiat in mana folosea un Nikon. Atat de mult ii apreciam lucrarile incat, asa cum fac multi dintre consumatorii de imagini, dadeam vina pe aparatura. Se deduce probabil ca deciazia a fost apoi pur emotionala in momentul in care mi-am ales brand-ul, nu!?!
Articolul urmator e doar unul dintre miile pe care le puteti gasi pe internet si care v-ar putea ajuta sa intelegeti ceea ce am vrut sa spun: http://www.adevarul.ro/articole/2001/de ... motii.html
- Aveti dreptate, raspunsul trebuie sa-l caute fiecare pentru el. Nimeni nu ofera mai mult si nimeni mai putin. Exista o lege a compensarii si un departament de marketing. Restul e cancan!
Adrian Andrunachi

Mesajde Laurontario » Lun Aug 31, 2009 11:53 pm

La Radio Erevan se intreaba:

Care e mai bun Nikon sau Canon?

La aceasta intrebare noi raspundem: Da!
Nikon D80 | Nikon F80
Nikkor 16-85mm VR / Nikkor 50mm 1.8D / Nikkor 70-300mm / SB600

-------------------------------------------------------------------------
In a world without fences and walls, who needs Windows and Gates?
Laurontario

Mesajde Radu_Grozescu » Mar Sep 01, 2009 12:09 am

Adrian Andrunachi scrie:Domnilor, daca pentru dumneavoastra aparatura face fotografia, iertat sa-mi fie, imi pierd timpul!

Tocmai v-am vizitat situl si am gasit acolo fotografii foarte reusite.

Sper ca urmatoarele mesaje pe care le veti posta pe Forum sa fie la aceeasi inaltime (cu a fotografiilor), aducand informatii si indrumari pentru participantii de aici, corespunzator cu experienta pe care o aveti in fotografie.
Cu stimă,

Radu Grozescu

Radu_Grozescu

Mesajde Dan Pop » Mar Sep 01, 2009 9:30 am

Adrian Andrunachi scrie:- Stiti cum am ales Nikon? Pentru ca cel care mi-a pus prima data un aparat de fotografiat in mana folosea un Nikon. Atat de mult ii apreciam lucrarile incat, asa cum fac multi dintre consumatorii de imagini, dadeam vina pe aparatura. Se deduce probabil ca deciazia a fost apoi pur emotionala in momentul in care mi-am ales brand-ul, nu!?!

M-a deranjat generalizarea, nu am contestat cazul particular:
Decizia am luat-o emotional, cum de altfel suntem construiti sa o facem

Dupa cite ineptii am citit in Adevarul in domeniile mele de competenta, ziarul asta si-a pierdut orice credibilitate. Cind am facut alegerea intre Canon si Nikon aveam deja experienta cu Olympus si Sony Alpha, iar alegerea s-a bazat pe o comparatie la rece intre Canon 40D si Nikon D300 (modelele semi-pro ale momentului), necum pe vreun fel de sentimente sau emotii pe care, oricum, nu le aveam fata de nici una din aceste firme, la momentul respectiv. Drept pentru care il voi trimite, scurt, la plimbare, pe oricine se va stradui sa-mi "demonstreze" contrariul.
Cu stima,
Dan Pop
Dan Pop

Mesajde Adrian Andrunachi » Mar Sep 01, 2009 10:02 am

Domnule Grozescu, va multumesc! Va admir de multa vreme si sper sa nu va dezamagesc!

Domnule Pop, nu mai am alte comentarii!

O zi buna tuturor!
Adrian Andrunachi

Anterior

Înapoi la Discutii libere