Forumul comunitatii utilizatorilor Nikon din Romania
photone scrie:...mie personal mi se pare acest toppic fara sens pe acest forum, care are scop principal "arta fotografica". [..]
Sabina scrie: E un compromis
photone scrie:Sabina scrie: E un compromis
... iar eu cred ca va fi mai degraba un generator de flame,polemici,discutii inutile despre cum sa vorbim corect romaneste alimentate de orgoliile jignite si mai presus de toate,un loc in care se va vorbi ,dar NU despre fotografie.
..parerea mea ..si sper sa nu am dreptate..... 'om trai si 'om vedea
...dar daca se crede util pentru rating atunci..... why not?
Numai bine!
Robert_timisoara scrie:
ai uitat un puct
photone scrie:Robert_timisoara scrie:
ai uitat un puct
... si tu un "n"
# Lentile puternice - Daca fotografiezi cu un DSLR si ai mai multe lentile, alege-le pe cele mai „rapide”, astfel vei putea sa folosesti o apertura mai mare lasand sa patrunda mai multa lumina in camera. Cele mai recmandate sunt lentilele de 50 mm (f/1.8 or f/1.4) combinate cu folosirea celei mai rapide setari posibile a aperturii, determinand in acest caz un shutter speed mai rapid si un ISO mai mic.
# Zoom si Apertura - Cand folosesti lentile care au zoom, apertura maxima se modifica prin intermediul lungimii distantei focale. De aceea, ar fi mai bine sa te apropii de subiectul tau cu un unghi mai larg al distantei de focalizare, in loc sa folosesti zoom-ul.
# Shutter speed - O metoda evidenta prin care mai multa lumina poate patrunde in camera ta este sa folosesti un shutter speed mai lent, insa, pe masura ce va scadea, vor creste si sansele ca tu sa surprinzi orice miscare.
# Setarile ISO - O alta metoda prin care poti compensa lipsa luminii dintr-un anume mediu este sa maresti setarile ISO din camera ta, insa risti sa obtii fotografii cu mult zgomot. Incearca sa pastrezi ISO-ul sub 400 si vei vedea ca imaginile vor iesi destul de clare.
Dan Pop scrie:Discutia asta a luat-o razna rau de tot.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori