Şi hai s-o luăm de la început, treburile alea de la pag.62-75 mi-au sărit în ochi accidental, încă n-am citit manualul. O voi face doar pentru că mi se pare o lectură foarte amuzantă, demnă de Editura Urzica de pe vremuri. Bineînţeles, o voi face în limita timpului disponibil.
Deci o luăm de la pag.2 unde aflu faptul că tocmai m-am ales cu un "aparat foto digital cu un singur obiectiv pentru reflexie(SLR)". Tulai Doamne, am greşit! Eu vroiam să fac pozici cu obiectivul respectiv, nu relexii. Pot să-l schimb oare?? Vroiam un SLR de-ăla care are un singur obiectiv iar vizarea se face prin reflexie, un aparat denumit în româneşte simplu, reflex sau aparat foto reflex cu un singur obiectiv. Parcă tot SLR îi zice şi ăluia. Că am mai avut şi mi-am zis: ia să-mi mai iau unul! Poate m-oi înţelege şi cu ăsta cumva....
...dar nu prea aş crede. Când dau la pag.3 şi văd ce comenzi are, mă apucă groaza. N-am văzut la niciun aparat foto aşa ceva. Ăsta are aşa: "eliberare selector moduri" ce-o fi ăla?? Iniţial mă gândeam că e butonelul ăla pe care apeşi ca să deblochezi roata aia pe care scrie CL, CH, S, LV şi nu mai ştiu eu ce. Că doar de-aia o fi eliberare, pentru că ăla o fi blocat! O laie! Ăla cică e "eliberare selector moduri deblocare". Care va să zică cu ăla se deblochează eliberarea selectării! Cu celălalt doar se eliberează ceea ce a fost deblocat în prealabil cu ajutorul "eliberării selector moduri deblocare"

cool
Nu ştiu cum dreq voi folosi SB la aparatul ăsta că n-are patină fierbinte! Ajutor! ăştia de la Nikon au desfiinţat patina fierbinte şi i-au pus ăstuia o cuplă de accesorii. Cuplă? Parcă aia e şi la vagoane/locomotive, de-alea de unde fac rost?
Dar tot e bine că am un buton cu care pot elibera declanşatorul. Mă gândesc că or mai fi cazuri de sechestrare, răpire, arestare şi va trebui eliberat la un moment dat. Sau dacă nu-şi face treaba corespunzător, îl voi putea elibera din funcţie, tot aşa cum am şi un buton de eliberare obiectiv. Bun aşa. Trecem peste comenzi pentru că toate sunt ozenistice, am chiar şi "acţionare la distanţă cu zece pini terminal". Acum ori or fi zece pini terminali, ori nu, oricum e aiurea.
Eh... se schimbă treaba. Văd că au inventat baterii democratice ăştia. Astea de Nikon nu se descarcă, aflu la pag.11 că se epuizează. Deci dacă îmi va apărea nu ştiu ce în vizor, bateriile mele sunt epuizate şi ar trebui să le schimb cu altele mai vioaie, pardon, încărcate. fain.