Pagina 1 din 1

Sunt novice, putin ajutor?!

MesajScris: Vin Oct 11, 2013 10:10 pm
de dorinpetrut
Bună și bine v-am găsit. Sunt fericitul posesor al unui Nikon J1. Pentru mine este un mare început. Inițial am fost posesorul unui compact Sony...... Acest salt e pentru mine muult mai mult decât m-am așteptat. Inclusiv acest site al nikoniștilor, pentru mine este o foarte plăcută surpriză.
După cum spuneam sunt amator și absolut neștiutor în folosirea unui aparat care necesită ceva îndemânare și știință. Iubesc foarte mult muntele și merg cât pot de des pe munte cu cortul. ... prin urmare voi folosi aparatul la poze de peisaj. (Tot timpul anului la mine pe desktop sunt poze din turele făcute pe munte). Doresc să mai cumpăr un obiectiv în afară de cel primit standard la cumpărarea aparatului. Care credeți că îmi e mai potrivit pentru ce am eu nevoie. Îmi doresc să pot face poze de peisaj montan, care să fie clare și la orizont. Ar fi și foarte util dacă ar avea ceva zoom, pentru a putea apropria unele „ținte” la care nu pot ajunge, sau animale sălbatice, de care, evident nu am să mă pot apropia fără să mă simtă.
Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat.

Re: Sunt novice, putin ajutor?!

MesajScris: Sâm Oct 12, 2013 9:46 am
de Bogdan Dulgheru
Cea mai buna completare la obiectivul de kit 10-30, ar fi 30-110/3.8-5.6 sau chiar 10-100 in ambele variante, functie de buget.

Cat despre animalele salbatice: ele te simt oricum de la o distanta mult mai mare decat o poate face orice obiectiv construit vreodata ;)

Re: Sunt novice, putin ajutor?!

MesajScris: Dum Oct 13, 2013 12:16 pm
de dorinpetrut
mulțumesc mult, cam la varianta cu 30-110/3.8-5.6 m-am gândit și eu... m-a derutat faptul că la prezentarea obiectivului, în magazinele de specialitate spune ca sunt bune pt. portrete clare. Ori eu sunt foarte mulțumit de portretele făcute cu el cu obiectivul din Kit, în schimb mă interesează peisajele montane să iasă clare și la infinit.

PS. Intenționez să mă înscriu la un curs pentru începători, să învăț să folosesc setările manuale ale aparatului, dar din ce am văzut se adresează mai ales utilizatorilor de DSLR-uri. Eu am mirrorless și nu am să îmi iau DSLR din cauza mărimii și greutății lui. Când totul cari în spate contează ...

Nu îmi e foarte clar cu celălalt obiectiv... vă referea-ți la Obiectiv Nikon VR 10-100 mm, f/4.5-5.6? E cam scump pentru cât sunt dispus momentan să investesc...

cu respect al dvs Dorin Buzgău

Re: Sunt novice, putin ajutor?!

MesajScris: Mar Noi 12, 2013 4:38 pm
de Tudor_dx
Cum spune si Bogdan, 1 NIKKOR VR 30-110mm f/3.8-5.6 este o solutie buna pentru ce vrei sa fotografiezi. Cursul gratuit de pe nikonisti.ro http://www.nikonisti.ro/comunitate/school/ este potrivit si pentru aparate mirrorless. Notiunile sunt aceleasi. :)