Dnul Tanase, desi din ceea ce am citit pe threadul acesta ma face sa va dau dreptate in unele cazuri, tin sa va contrazic in altele. Nu stiu cata experienta aveti, insa faptul ca iei un aparat second, nu e un lucru necinsitit, indiferent cine il vinde.
Am avut posibilitatea sa iau D3, second, cu 9000ron, cand a aparut de la cineva, cu acte, cutie, manual, intretinut ca ochii din cap, chiar la aproape un an dupa ce aparut, cu exif sub 50.000 cadre. Fara defecte. Va rog, nu spuneti nimic de faptul ca ar fi avut probleme sau ca era furat. Avea acte si aparatul nu avea nimic. Si un om de buna cuvinta. Si era, repet, second.
La noi era 160000ron atunci. Putea sa il dea la 110000 si pretul era foarte bun. Si am luat D80, de la un domn, care, desi am vorbit cu dansul la telefon si pe internet, nu il cunosteam. Era second, de second, de second...deci a x-a mana. Si merge brici. Si e la prietena mea acum. Si nu spuneti de noroc. Poti lua maine D300 si sa ti se strice placa de baza sau D300s si sa filmeze "pureci", fara semnal. Sau sa crepe shutterul dupa 200-5000 cadre. E doar un produs electronic, la fel ca si cuptorul cu microunde, doar ca fac doua chestii total diferite. Amandoua se pot strica sau pot sa tina o perioada indelungata, daca e intretinut bine. Nu oricine stie sa si intretina aparatul. Din lipsa de interes, din pacate.
Chiar asa de ce nu se promoveaza produse de curatat dnul Pop Dan? Si metode video pentru curatarea aparatului, a contactelor, a senzorului. Desi sunt pe anumite siteuri, nu ar fi frumos sa aflam unele lucruri care ne ar face mai fericiti si viata mai lunga la aparate, decat sa ne contrazicem care x aparat e mai bun ca celalalt? Clatite nu face nici unul. Aveti contra argument?!
Si acum ca pe o gluma, negluma...cati dintre dvs ati sters ultima data contactele la aparat si la obiectiv?
Ceea ce ati spus dvs, e precum ati spus, o parere. Va rog nu generalizati si sustineti ca nu merita sau merita faptul ca, diferenta de pret este de 2000ron, pe motive personale, pe care dvs nu o gasiti utila.
Cand a aparut la Canon modulul de filmare, am ras cu lacrimi si am facut o gluma buna din asta. Ei, uite acum, nu o mai gandesc asa. Desi, nu merita, intr-adevar 2000ron aceasta diferenta. Si nu ma contrazic la ceea ce am spus mai devreme.
Dnul Lazar sunteti sigur si aveti si certitudinea ca senzorul de pe D300 nu e acelasi ca cel de pe D300s? Intreb de curiozitate.
Dar cel de pe D90? Nu contrazic faptul ca dvs nu aveti exprienta si stiu ca lucrati cu printuri, insa la printuri mici...nu stiu zau. Dati ne si dvs, va rog, o parere la SLR...cat despre DSLR vorbim toata ziua, iar acolo, pe threadul SLR, ne-a prins panza de paianjeni
Cu aceeasi stima.
Sper ca nu am ofensat pe cineva, iar daca am facut-o, a fost fara intentie, scuzele mele.
ps: uite cum am pierdut o ora