clony scrie:..........Nu stim nici macar marginile de eroare ale masuratorilor cu respectivul spectrofotometru, nici cât rachiu avea la bord... şi cine stie ce legi ale lui Murphy mai intervin pe aici. Un asemenea studiu se face de o echipă cu oameni cu specializări interdisciplinare, altfel pute a amatorism...
Frumoase cuvinte....
clony scrie:Filtrele testate... măcar un link cu fişa lor tehnică sau cu ce spune fabricantul despre ele, ceva concret... perioada de fabricatie, recomandarile de utilizare... tratamente aplicate... cât de cât câteva date puse într-un tabel... Nema!
Aici chiar m-ai bagat in ceata! Cu logica.
clony scrie:In fine, un studiu serios mai citează lucrări similare, teste făcute de alţii cu aceeaşi sau cu altă aparatură, dacă nu cumva pretinde că a inventat el roata. Nimic de genul acesta.
Ce anume vrei sa spui? Fa-ne si pe noi sa pricepem, sa ne luminam un pic...
clony scrie: Ceea ce induce în eroare şi denotă neprofesionalismul testului făcut este că omul bagă şi scoate pe pacurs, după plăcerea lui alte filtre, despre care nici nu spune prea mult.
Aici ai reusit sa ma "decuplezi" total....
clony scrie:
Deci două filtre care mi-au supt împreună cca 80% din lumină nu m-au împiedicat să fac poze din mână la parametri obişnuiţi în ce priveşte diafragma şi expunerea, cu sensibilitate ISO 200... Ceva nu se potriveşte dar dacă nu mă credeţi, repetaţi experimentul meu că nu vă trebuie spectrofotometrul d-lui Atkins.
Cum ti-au "supt lumina"? Si de ce cca 80%?
Si in final pentru ca mi-am revenit am sa inchei cu un dicton: " Daca taceai filozof ramaneai"