Se dau urmatoarele: Un D90 luat (de afara-UK) cam cand aparuse pe piata si era inca exorbitant in tara: Folosit moderat in aceasta perioada, tinut in conditii foarte bune, numai in rucsac special, cu granule desicante alaturi...etc. Dupa ultima vacanta/ folosire mai intensa din aceasta vara, am constat urmatorul simptom ce apare in urmatoarele conditii:
1. focalizezi (cu VR activ) ceva in orientare portret
2. iei degetul de pe butonul de declansare
3. intorci cu 90 grade camera (in modul landscape) sa zicem (desi este valabil si la intoarcerea de la landscape la portret) tinand ochiul in vizor;
In acest moment se aude un mic zgomot in corpul camerei (sau cel putin asa localizez eu) si daca tii ochiul in ocular pe perioada rotatiei vezi simultan cu zgomotul cum toata imaginea (inclusiv afisajele de setari ce apar in ocular + firele reticulare) gliseaza ca si cum un element optic de pe traseu s-ar misca necontrolat.
Initial am crezut ca este vorba de lentila pe care o foloseam. Am schimbat inca doua obiective si problema persista.
Odata oprit VR ul de pe lentila, fenomenul dispare total. La fel se intampla si daca montez lentile fara VR.
Intrebarea este, ce mama naibii activeaza VR ul in corpul camerei de produce acest lucru? Din cate stiu eu VR ul misca pe 2 axe o lentila din obiectiv si nicidecum ceva in camera.
Evident iau in calcul un defect al camerei survenit la ultima sesiune de lucru (si evident va trebui sa ajung la service cu el la Skin) insa incerc sa-mi explic fenomenul logic (si evident ce ma asteapta la service din pdv complexitate operatie /costuri).
Fotografiile nu sunt afectate.