Forumul comunitatii utilizatorilor Nikon din Romania
Ale3n scrie:sfatul meu ar fi sa pastrezi 3100, ca nu e mare branza d90. mai bine dai banii pe o blenda si un obiectiv
Salut,sunt un fotograf amartor si as vrea parerea voastra despre o alegere pe am sa o iau. Vreau sa trec de la Nikon D3100 pe care il am actual la un DLSR mai profesional. Asa ca sunt indecis intre Nikon D200 si Nikon D90. Cel mai mult fac poze de portret,peisaj si still life deci miar trebui un DLSR dinamic dar si profesional la ecelasi timp. Diferenzele intre D200 si D90 le stiu asa si asa dar as vrea o mana de ajutor,parerea vostra ca sa pot decide.
sulzer1110 scrie:D200 are plusul unei carcase din aliaj de magneziu cu izolare impotriva umiditatii, comenzi mai ergonomice si viteza shutteului de 5 fps fata de 4,5 fps la d90. ATAT! In rest e mai slab decat d90. D200 e depasit tehnic fiind un model relativ vechi.
D90 are mai multe avantaje: ISO mai bun, mpx mai multi, senzor mai bun, ecran LCD mai mare, filmeaza - fata de d200
StefanSC scrie:
@sulzer:sulzer1110 scrie:D200 are plusul unei carcase din aliaj de magneziu cu izolare impotriva umiditatii, comenzi mai ergonomice si viteza shutteului de 5 fps fata de 4,5 fps la d90. ATAT! In rest e mai slab decat d90. D200 e depasit tehnic fiind un model relativ vechi.
D90 are mai multe avantaje: ISO mai bun, mpx mai multi, senzor mai bun, ecran LCD mai mare, filmeaza - fata de d200
In graba sa te iei de colegul cu bancuri ai mai produs si tu unul sau doua.
1) Viteza shutter-ului se masoara in secunde si nu in cadre pe secunda. Aia este rafala.
2) D200-le mai are fata de D90 in plus:
-dupa cum am spus mai sus, sistemul de masurare al expunerii superior,
-posibilitatea de a folosi orice obiective Nikon de la AI incoace in moduri semi-automate,
-buffer dublu in RAW (la rafala maxima poti trage 22 de imagini fata de 11 ale lui D90)
-motor AF incorporat mai puternic, ceea ce inseamna viteza mai mare de focalizare cu obiectivele AF ce nu au motoras incorporat.
-tot felul de functionalitati subtile care iti fac viata mai usoara, gen apasatul pe centrul butonului multidirectional in timp ce ai o imagine pe ecran te duce la zoom 100% pe punctul de focus pentru a putea verifica acuratetea focalizarii samd...
RedJohn scrie:Salut,sunt un fotograf amartor si as vrea parerea voastra despre o alegere pe am sa o iau. Vreau sa trec de la Nikon D3100 pe care il am actual la un DLSR mai profesional. Asa ca sunt indecis intre Nikon D200 si Nikon D90.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori