nu prea am inteles care era bancul in topicul asta..
era cumva faptul ca "nu e mare branza intre d3100 si d90" ? daca da si ne referim la calitatea imaginii pot sa fac aceeasi afirmatie cu mana pe inima.
detin d3100 si am avut ocazia sa am in custodie si un d90 destul de mult incat sa ma joc cu el in diferite conditii.
mai mult, am avut ocazia sa fiu fotograf secundar/amator la nunta unor amici si am fost placut surprins sa constat ca "ma pot tine" cu al meu d3100 dupa profesionistul cu d90.
daca ar fi sa cumpar maine un aparat foto dintre cele 2 as alege clar d90 dar nu pentru calitatea imaginii.
daca ar fi sa schimb d3100 pe d90 as face-o dar pe o suma probabil mult mai mica decat ar face-o altii.
personal nici nu s-ar pune problema sa schimb d3100 pe d200 pentru ca oricat ar fi de ergonomic/aspectuos/rapid in shimbarea setarilor ar fi, tot calitatea imaginii conteaza in final, iar senzorul de 7 ani al lui d200... cu d3100 am tras fara jena in biserica cu ISO 1600; habar n`am cum se comporta d200 dar daca voi ziceti ca la ISO 400 se vede zgomot..
probabil eu upgrade voi face la d7000, cand va aparea succesorul sau - sa mai scada pretul, dar cu foarte mari emotii luand in considerare cate exemplare au probleme