Multumesc pentru raspuns, domnule Pop, trebuie sa recunosc ca mesajul meu va cam era adresat ...

Corect. Diferenta chiar e vizibila. Dupa ce te obisnuiesti cu el, poti aprecia calitatea unei fotografii fara a avea nevoie de un monitor de calculator sau alt dispozitiv de afisare.
Este exact precizarea de care aveam nevoie
Pai de aici vine zgomotul vizibil mai mic la sensibilitati mari.
Am inteles asta, dar ma intereseaza si cum merge CMOS la sensibilitati "normale" ISO 200-400, eventual 800.
Cu toate ca-mi place foarte mult D80, de multe ori obtin zgomot de imagine la ISO400 - poate fi eliminat cu
Neat Image sa zicem, dar as prefera ca imaginile originale sa fie mai curate si ma interesa daca D90 poate face asta
(repet, discutam de NEF-uri).
La D80 functia Auto ISO se opreste la 1/125 s
Amuzant este ca n-am folosit Auto ISo decat cu focale normale si abia acum imi dau seama de 1/125 limitare -
intr-adevar daca folosesti un tele mai lung, e putin. E drept ca pentru asta trebuie sa am mai multa incredere
in capabilitatea aparatului la ISO peste 400 ...
Referitor la ultima fraza, din pacate nu imi pot permite un upgrade la D300 (care ar fi categoric de dorit) cam
doi ani de acum incolo. Chiar si pentru un D90 imi cam pun pielea pe bat printre altele si pentru ca neaparat am
nevoie repede de o completare pentru 70-300VR pe care il am acum. Am luat in seama sfaturile dvs. de pe alt topic
si targetul imediat este 16-85VR (doar in ultima instanta 18-105VR), proiectele mele de UW si Macro ramanand
pentru anul viitor, mai spre vara...
In aceasta situatie, D90 ar rezolva pentru cca. 2 ani majoritatea limitarilor pe care le are pentru mine acum
D80, in consecinta inclin sa cred ca - macar conjunctural - ar merita efortul!
Apropo - ce feeling aveti - apare o promotie de Craciun la D90 si 16-85 VR ?!?