Pagina 1 din 1

D780 sau Z6 II

MesajScris: Lun Ian 02, 2023 1:55 pm
de Caius
Buna tuturor,

Vreau să cumpăr un body nou și principalele optiuni imi sunt Z6 II și D780, dar nu sunt sigur pentru care să optez.

Nu voi filma niciodata și voi folosi doar obiective FX, așa că în ceea ce privește greutatea și prețul, sunt cam la fel cu adaptorul inclus.

Mă voi concentra în principal pe fotografia de evenimente și portrete, dar îmi doresc si versatilitatea de a face mai mult dacă vreodată se iveste o ocazie. De exemplu, sport sau wildlife dacă merg vreodată într-o excursie.

Din câte îmi dau seama, singurul avantaj al lui Z 6 II ar fi detectarea feței și a ochilor, care ar putea economisi timp (și cadre) atât la evenimente, cât și la portrete. Totuși, din câte am citit, acest sistem de detectare a feței/ochilor de la sistemele Z, nu este cel mai bun (de exemplu, din câte am văzut, ratează focusul în situații cu high dynamic range). Și atunci când ratează sau face hunting, trecerea la un mod cu un singur punct este oarecum o anevoioasa (spre deosebire de sistemele d850 sau Sony, care au optiunea de a seta butoane dedicate pentru diferite moduri de focalizare).

Deci, detecția feței/ochilor de pe Z6 II versus bateria superioară și ergonomia mai bună a D780? (și tracking mai bun la sport si wildlife)

Mersi :D

Re: D780 sau Z6 II

MesajScris: Mar Ian 24, 2023 4:24 pm
de jspercarrntn541
I will go for the D780 if I have the budget.

https://www.artificialgrassprosoftucson.com