Pagina 1 din 1

Placinte moldovenesti reteta

MesajScris: Lun Ian 20, 2025 12:08 pm
de Geceva
Am încercat să fac plăcinte moldovenești acasă după o rețetă găsită pe internet, dar nu mi-au ieșit așa cum mă așteptam. Aluatul nu a fost suficient de pufos, iar umplutura s-a scurs în timpul coacerii. Caut o rețetă mai detaliată, în care să fie explicat exact cum să obțin un aluat moale și elastic, și cum să fac să rămână umplutura în interior fără să curgă. Poate cineva să-mi recomande un truc pentru a evita aceste probleme? De asemenea, aș vrea să știu dacă există vreo metodă mai simplă de a întinde aluatul fără să se rupă?

Re: Placinte moldovenesti reteta

MesajScris: Lun Ian 20, 2025 12:20 pm
de Kolder
Dacă vrei să încerci o rețetă testată și sigură, îți recomand să arunci un ochi pe egustos.net. Eu am făcut de mai multe ori Placinte moldovenesti după rețeta de acolo și au ieșit excelente. Secretul unui aluat pufos este să folosești ingrediente la temperatura camerei și să frămânți bine aluatul până devine elastic. De asemenea, lasă-l la dospit suficient, aproximativ o oră, ca să crească bine. În ceea ce privește umplutura, trebuie să fie bine scursă dacă folosești brânză sau dovleac, altfel poate curge. Ca să întinzi aluatul mai ușor, poți folosi puțin ulei pe mâini și pe suprafața de lucru, astfel nu se va lipi și nu se va rupe. Te sfătuiesc să urmezi pașii exact așa cum sunt explicați pe site, pentru că oferă instrucțiuni clare, inclusiv despre temperatura cuptorului și timpul de coacere, ceea ce este foarte important pentru un rezultat reușit.