tamarian scrie:in principiu este un aparat bun. am un l120 de cca 6-7 luni. am si fotografii bune, zic eu, dar am si multe rateuri.
rateurile au aparut datorita zoom-ului, iar aici este neajunsul aparatului, sau aparatelor, nu stiu cum se comporta alte modele de acest fel de la alte firme; nu stabilizeaza imaginea decat pana la o anumita valoare a zoom-ului. daca vrei sa vezi fotografii din categoria bune, lasa o adresa sau pe facebook.
ps. bineinteles ca nu am postat rateurile
Rateurile de care spuneti nu apar din cauza folosirii zoom-ului, ci din cauza timpului de expunere care este prea lung, iar in conditii slabe de iluminare pozele ies neclare la fotografiatul din mâna. Pentru a face fotografii clare, in aceste conditii, este necesar un trepied; daca nu aveti, puteti sa setati aparatul sa declanseze din temporizor, asezandu-l inainte pe o suprafata stabila si setand diferiti parametri pt a obtine un timp de expunere mai scurt (cresteti valoarea iso, puneti diafragma pe f cat mai mic, activati blitz-ul etc, daca aceste operatiuni sunt permise). Functia de reducere vibratii este disponibila pe toata lungimea focalei, recititi cu aparatul in mana paginile 113-114 din manual, insa si aceasta functie isi are limitarile sale.
Concluzia ar fi ca nu intotdeauna este (doar) vina aparatului

, cel putin eu asa cred.