KodiaK scrie:ai plecat de la "D90 e defapt un D80 cu filmare si live view"...
pentru mine, da... tin la utilitate contra bani. unii sunt conservatori (raman cu acelasi aparat si il mai lasa si copiilor! si atunci nu mai e relevanta garantia), iar la polul opus sunt cei care vaneaza fiecare noua inventie (si atunci din start pretul nu mai primeaza). tre' sa decizi.
KodiaK scrie:iar acum ai ajuns la "Si D60 e perfect pentru cine nu are banii de mai mult".
da, e aplicabil, in contextul celor spuse. daca ala e criteriul, sigur! lumina buna!
KodiaK scrie:Dar asta nu inseamna ca orice aparat mai scump este defapt un moft care nu isi merita banii.
ii ziceam si eu lu' tata fraza asta candva... n'a mers!

a trebuit sa'mi astept propriul salariu ca sa vad ca avea dreptate...

si fraza a devenit: "orice produs ARE sanse sa fie un moft care nu'si merita banii!" pe piata de azi.
KodiaK scrie:Si Dan Pop ti-a zis ca debitezi ineptii petru ca asta faceai. D90 nu a fost ever 6000 lei. [...] Diferenta de pret perfect justificata de diferente de perf dintre cele 2 aparate.
INCA mai sunt oferte ratacite pe piata, tine de studiul personal. acum sigur, nu te duci ca prostu' la cel mai mare pret, e adevarat...
insa oricum ar fi, limbajul trebuie aprig controlat, altfel semnatura "Cu stima" - expresie astazi un pic ambigua, prafuita - vine ca o ultima palma peste ochi. un bun control poate arata clasa, mai ales venind din partea unui guru/profesionist in domeniu (vad probleme in mai multe topicuri). bine, eu flatez gratuit acum, habar n'am cine'i Dan Pop, nu e prima prioritate - un moment bun pentru a delimita arta fotografica si marketing-ul de partea de tehnologie in sine (de banalul plastic care costa x bani). cineva pe planeta a luat premii cu aparate de unica folosinta.
KodiaK scrie:Nu a zis nimeni ca D80 este prost, doar s-au adus in revista catva diferente destul de majore intre D80 si D90 pe care tu le-ai omis, intentioat sau nu.
eu nu lucrez la/pentru/contra Nikon... voi??

nici eu nu am spus ca D80 e cel mai bun, ci, sa zicem, face o concurenta foarte buna urmasilor sai! ma rog, a murit de pe piata, in fine, pentru a lasa loc comercialului D90... si totusi!
eu am apasat de fiecare data: decizia e a fiecaruia, am incercat numai sa contrabalansez vehementa celor care forteaza pe nou+scump. mi se pare aiuristic pentru cineva cu 3 lei in buzunar. deja pune o presiune stupida...
chiar eu am adus in revista diferente. nu ne'am propus aici sa facem un tabel exhaustiv, oamenii mai tre' sa caute si singuri. am invitat la aplicarea filtrului personal.
Dan Pop scrie:vinzatorii de pot indruma, dar nu pot alege in locul tau. [...] criterii conjuncturale (de genul: toti prietenii tai au Canon, iei si tu Canon, ca sa poti profita de expertiza si accesoriile lor)
nu alege nimeni pentru tine, nu's cuvintele mele! cauti, citesti, intelegi tehnologia foto macar in linii mari, intrebi, iar citesti, te calezi pe o gama de pret si capabilitati, iei aparatele in mana!!, le testezi, compari rezultate, le intelegi, vezi ce gama de accesorii iti deschide fiecare, simti aparatele in mana sa vezi daca esti confortabil cu ele, daca vrei ceva in plus, daca plusul este corect ca pret, te mai gandesti un pic si cumperi.
apoi, Flanco, Altex, etc. sunt SI distribuitori Nikon (asta e problema Nikon, nu a lu' Altex, Flanco)! dar trecem si peste asta... problema e atunci cand le explic EU lor la tejghea ce si cum, chiar si in magazinele de top la care probabil ne gandim cu totii. in plus, ati observat: nu mai exista "vanzatori"... exista "consultanti"!
servitziile, mon cher, servitziile! banii i'as da, mama lor, am halit de multe ori paste cu zahar pentru pasiunea asta in trecut. si roman "sarac" fiind nu e o tactica sa cumperi gioarse! dar sa'mi fie limpede pe ce ii dau, mai cu duhu' blandetii...
cat despre prieteni cu Canon - da, ar fi util. inveti chestii mai usor, te descurci mai bine (daca ii freci la cap...). dar tehnica e oarecum universala si sunt atatea surse de informare incat nu mai conteaza cu ce pozeaza vecinii de bloc. iar anumite accesorii as refuza cu eleganta sa le imprumut (am o experienta intreaga aici!). eu am Nikon si sunt singur intre amicii canonisti. am simtit "jena" asta cand am cumparat, dar mie mi'a placut mai mult "feeling'ul" Nikon si pachetul in general. 'oi vedea ce'o fi in viitor.
ok, ne certam ne certam dar...
spor la cumparaturi si la fotografiat!
andrei