Acum este Vin Iul 12, 2024 5:32 pm

Articole Nikonisti.ro

Vreti sa fiti publicati pe nikonisti?

Cei care vor sa cumpere
Reguli forum Regulament Vânzare/Cumpărare
1. Anunţurile listate în una din secţiunile de Vânzare sau Cumpărare trebuie să prezinte date de contact rapid – e-mail sau telefon pentru a complementa posibilitatea folosirii mesajelor private de pe forum.
2. Pentru anunţurile listate la categoria Vânzare, este necesară prezenţa unui preţ, fix sau negociabil pentru fiecare produs sau pentru întreg pachetul. De asemeni, este obligatoriu de menţionat oraşul din şi în care se face livrarea.
3. Starea produselor se va menţiona în anunţ, descriind pe cât posibil orice fel de probleme ce ar fi putut apărea pe parcurs (dacă acesta a fost prezent sau nu în service), dar şi durata posesiei produselor şi garanţia rămasă la zi (dacă este cazul). Imaginile pot complementa anunţul, dar nu sunt obligatorii.
4. Deoarece nu dorim transformarea forumului în magazin de desfacere, este interzisă postarea a mai mult de 3 produse la vânzare în acelaşi timp. Singurele excepţii de la această regulă sunt trusele foto.
5. Sunt permise doar anunțurile cu produse folosite ce nu fac obiectul intermedierilor si revânzărilor.
6. Sunt permise doar anunturile ce vizeaza produse foto, indiferent de brand.

Abaterea de la regulament va fi penalizată mai întâi cu un avertisment şi ulterior cu banarea activităţii utilizatorului pe forumul nikonisti.ro.

Sugestii:
1. Cereţi cât mai multe detalii legate de produsul dorit şi recomandaţi ca achiziţia să se facă în persoana.
2.Verificaţi feedback-ul altor useri în legătură cu userul ce pune produsul la vânzare pe forumul dedicat: viewforum.php?f=72
3. Dacă o tranzacţie s-a realizat cu succes şi sunteţi mulţumit de calitatea produsului şi a modului în care s-a desfăşurat vânzarea, postaţi în categoria menţionată mai sus.
4. Dacă suspectaţi o activitate aparte din partea unui user, sau au existat probleme pe parcurs, folosiţi butonul Report Post/Raportează acest mesaj sau mesaj privat către administrator/moderatorul forumului.

A fost reintrodus regulamentul pe secţiunea Vânzare/Cumpărare datorită abuzurilor ce au apărut în ultima perioada. Începând din acest moment, regulamentul este obligatoriu inclusiv pentru anunţurile actuale.

Re: Vreti sa fiti publicati pe nikonisti?

Mesajde Tudor_dx » Joi Apr 25, 2013 9:35 am

Perfect. Mersi.
Tudor_dx
 
Mesaje: 2041
Membru din: Joi Sep 03, 2009 10:08 am

Re: Vreti sa fiti publicati pe nikonisti?

Mesajde Tudor_dx » Joi Apr 25, 2013 9:36 am

vlad.popescu scrie:
Tudor_dx scrie:Pana acum, dintre cei care au postat ponturi pe forum, au fost publicati duni, nebhotep si alexb.

Daca vreti sa fiti publicati pe nikonisti, va sfatuiesc sa alegeti in portofoliu fotografiile cele mai reprezentative.


Cred ca ar fi de interes macar un comentariu pentru fiecare postare - o singura linie macar, de genul e publicabil sau nu pentru ca... Cel mai bine se invata din greseli :)


Ok, o sa fac si asta. Mersi de sugestie.
Tudor_dx
 
Mesaje: 2041
Membru din: Joi Sep 03, 2009 10:08 am

Re: Vreti sa fiti publicati pe nikonisti?

Mesajde Tudor_dx » Vin Apr 26, 2013 1:03 pm

Chiruadr scrie:Astrofotografia este un tip specializat de fotografie ce constă în fotografierea imaginilor obiectelor astronomice și a altor porțiuni din cerul nopții. Prima fotografie a unui obiect astronomic (Luna) a fost făcută în 1840.

Aceasta imagine nu a fost realizata in 1840, ci pe data de 20 Aprilie 2013 cu ocazia Zilei Astronomiei. S-a folosit un D90 conectat la un telescop cu o distanta focala de 500 mm. Aparatul a fost atasat printr-un convertor. In urma folosirii unui adaptor, magnificarea telescopului este redusa dar indeajuns de a captura craterele si petele satelitului. Expunerea a fost ajustata in functie de luminozitatea astrului prin incercari repetate, senzorul de expunere fiind nefunctional in aceasta situatie.

DSLR: D90
Obiectiv: Telescop 500mm
Viteza de declansare: 1/200
Diafragma: f1/1.0
ISO: 200

Luna 20 Apr.jpg


Text si fotografie: Adrian Chiru https://www.facebook.com/chiru.adrian.54


Pontul lui Adrian a fost publicat astazi si il puteti gasi aici. Adrian, daca vrei, poti sa intri sa le raspunzi utilizatorilor la intrebari.
Tudor_dx
 
Mesaje: 2041
Membru din: Joi Sep 03, 2009 10:08 am

Re: Vreti sa fiti publicati pe nikonisti?

Mesajde Tudor_dx » Sâm Apr 27, 2013 11:14 am

ady_joe scrie:[Am facut acesta fotografie de pe Ponte della Liberta, Venezia, e podul ce leaga Venezia de "uscat" sa spun asa.Pentru aceasta fotografie am folosit un D600 + 80-200 2.8 , la diafragma F22, (ISO 100) intrucat plasele de pescuit se gaseau la o distanta destul de mare iar cu un gradangular luam in cadru si ceea ce nu era interesant, am folosit un filtru ND de 10 stop-uri plus 13 secunde . Poza a fost facuta la aproximativ ora 17.00, am asteptat ca mareea sa fie scazuta si sa nu fie barci imprejur.Sper sa va placa!

[img]http://img69.imageshack.us/img69/2175/trapok11di1.jpg[/img]


Pontul lui Adrian a fost publicat astazi si il puteti gasi aici.
Tudor_dx
 
Mesaje: 2041
Membru din: Joi Sep 03, 2009 10:08 am

Re: Vreti sa fiti publicati pe nikonisti?

Mesajde Madalin.photographer » Lun Apr 29, 2013 3:28 pm

Fotografie de calatorie realizata In Romania In Localitatea Viseul De Sus, Mocanita este o locomativa cu carbuni folosita acum vreo cateva decenii in urma.

Pentru aceasta fotografie am folosit un Nikon D3100 împreuna cu obiectivul de kit Nikon AF-S 18-55mm f/3.5-5.6 G VR la 35mm ,ISO 280 , f/5.6 , si un timp de expunere de 1/50 sec .


Text si fotografie: Butnărescu Madalin https://www.facebook.com/MadalinPhotographer
Fişiere ataşate
 oie_29152457R8OZRyPS.jpg
Madalin.photographer
 
Mesaje: 2
Membru din: Lun Apr 29, 2013 9:35 am
Localitate: Roman

Re: Vreti sa fiti publicati pe nikonisti?

Mesajde Alex Mihai » Mar Apr 30, 2013 4:32 pm

Că tot a venit primăvara și natura a revenit la viață, m-am gândit să scot puțin în evidență acest lucru, nu că nu ar fi observat toată lumea ci pentru că pur și simplu îmi place acest anotimp. Nu fac ascuns faptul și că mereu m-a atras funcția ”selective color”. Fotografia a fost făcută la Palatul Mogoșoaia cu Nikon D5100 + obiectiv Tamron f/2.8 la ISO 100, 17mm, f/8, timp de expunere 1/250.

Sper să vă placă!

Text și fotografie Alex Mihai https://www.facebook.com/FotografiiEveniment.ro
Fişiere ataşate
 primavara nikonisti.jpg
Nikon D5100 - Tamron 17-50mm F2.8
Alex Mihai
 
Mesaje: 7
Membru din: Vin Apr 05, 2013 9:53 pm
Localitate: București

Re: Vreti sa fiti publicati pe nikonisti?

Mesajde Calin Andra » Joi Mai 02, 2013 10:42 am

Fotografia de jurnalism reprezintă o veșnică provocare dar și o interacțiune cu lumea care ne înconjoară. Am profitat de un eveniment ce s-a desfășurat la mine în oraș și am decis să-l pun pe Nikon D600 la treabă pentru a confirma sau infirma aspectele negative asociate acestui aparat. Viteza de racție a aparatului și a focusului au fost determinante, scenele desfășurându-se cu repeziciune iar mișcarea personajului fiind neregulată am decis folosirea modului AF-A iar pentru zona de focus am ales Single.Obiectivul folosit a fost Nikkor AF-S 24-120 f/4 VR, ales pentru flexibilitatea distanței focale necesare acestui gen de fotografiere. Conștient de nevoia unui timp de expunere scurt, am crescut valoarea ISO la 800, unde D600 nu are nici o problemă mai ales în cazul unei expuneri corecte, modul de lucru al aparatului fiind setat pe prioritate de diafragmă, cu o valoare de f/5,6, pentru a fi destul de evidențiate și personajele de pe fundalul scenei. A fost necesară o compensare a aexpunerii cu +0,7EV în mod de expunere matricial. Alte setări de cameră au fost: Sharpness - hard, PC - neutral, Contrast +1, RAW 14 bits
Mai multe fotografii de la eveniment pe contul meu de facebook https://www.facebook.com/andra.calin.7?ref=tn_tnmn
Fişiere ataşate
 ACR_6711.jpg
Drumul Crucii la Arad
Calin Andra
 
Mesaje: 165
Membru din: Joi Sep 13, 2012 10:05 pm

Re: Vreti sa fiti publicati pe nikonisti?

Mesajde Chiruadr » Joi Mai 02, 2013 11:13 am

Calin Andra scrie:Fotografia de jurnalism reprezintă o veșnică provocare dar și o interacțiune cu lumea care ne înconjoară. Am profitat de un eveniment ce s-a desfășurat la mine în oraș și am decis să-l pun pe Nikon D600 la treabă pentru a confirma sau infirma aspectele negative asociate acestui aparat. Viteza de racție a aparatului și a focusului au fost determinante, scenele desfășurându-se cu repeziciune iar mișcarea personajului fiind neregulată am decis folosirea modului AF-A iar pentru zona de focus am ales Single.Obiectivul folosit a fost Nikkor AF-S 24-120 f/4 VR, ales pentru flexibilitatea distanței focale necesare acestui gen de fotografiere. Conștient de nevoia unui timp de expunere scurt, am crescut valoarea ISO la 800, unde D600 nu are nici o problemă mai ales în cazul unei expuneri corecte, modul de lucru al aparatului fiind setat pe prioritate de diafragmă, cu o valoare de f/5,6, pentru a fi destul de evidențiate și personajele de pe fundalul scenei. A fost necesară o compensare a aexpunerii cu +0,7EV în mod de expunere matricial. Alte setări de cameră au fost: Sharpness - hard, PC - neutral, Contrast +1, RAW 14 bits
Mai multe fotografii de la eveniment pe contul meu de facebook https://www.facebook.com/andra.calin.7?ref=tn_tnmn


Imi cer scuze ca intervin, dar daca ai tras RAW, atunci setarile Picture control si contrast sunt inutile, acestea nefiind inregistrate de aparat. Acestea se aplica numai la JPG-urile direct din aparat.
Mighty 90 + Nifty 50
Chiruadr
 
Mesaje: 19
Membru din: Lun Mar 04, 2013 4:06 am

Re: Vreti sa fiti publicati pe nikonisti?

Mesajde Calin Andra » Joi Mai 02, 2013 2:18 pm

:) știu. Totuși ele se înregistrează în aparat doar că pot fi ulterior modificate la procesare.Totuși atunci când fotografiez, setez aparatul exact ca și când aș lucra în jpeg, deoarece nu de fiecare dată am timp să postprocesez imaginile și le convertesc din aparat pentru a le da în timp util în redacție. Pe de altă parte e ok să vezi un rezultat real pe display. În cazul de față cadrul a trecut prin Lightroom.
Calin Andra
 
Mesaje: 165
Membru din: Joi Sep 13, 2012 10:05 pm

Re: Vreti sa fiti publicati pe nikonisti?

Mesajde Tudor_dx » Vin Mai 03, 2013 10:21 am

Calin, pontul tau va fi publicat pe 6 mai la ora 12:00.
Tudor_dx
 
Mesaje: 2041
Membru din: Joi Sep 03, 2009 10:08 am

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Cumparare Nikon

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator