Forumul comunitatii utilizatorilor Nikon din Romania
zvonacfirst scrie:Avand un singur obiectiv, posibilitatile sunt limitate. Am citit tot forumul in lung si-n lat, tehnica fiecaruia dintre cei initiati se bazeaza pe tot felul de obiective.
zvonacfirst scrie:In situatia data, la foto de exterior la cununia civila cred ca am sa ma descurc, am sa vad la podul de flori unde toata lumea se misca daca voi da rateuri.
zvonacfirst scrie:Problema grea mi se pare la biserica si super-grea la restaurant unde, la dans, toate pozele pe care le faceam cu compacte, indiferent de marca, ieseau miscate.
danip scrie:salut,
mini sfat: daca ai un card maricel/rapid sau mai multe, poti incerca rafale, ca sa fii sigur ca nu pierzi momente.
zvonacfirst scrie:Multumesc mult pentru raspunsul super-rapid.
Promit sa ii las pe profesionisti sa-si faca treaba.
Am facut tot felul de incercari prin casa. De exemplu am incercat sa simulez lumina din biserica folosind un singur bec slab la lustra.
In biserica cred ca voi merge cu selectorul pe Manual, cu reglarea in mai multe trepte a expunerii (40-100), focala 3,5-5,6 in functie de zoom, ISO 1600 si cu WB pe automat (ar fi mai bine pe incandescent sau pe blitz ?), eventual un stop +, cu AF dinamic ca sa ma joc putin cu focalizarea pe diferiti subiecti din adancimea cadrului si cu blitul la 60 sau 90 grade pe TTL (poate am sa-l pun si pe manual pe puteri diferite, in functie de lumina existenta).
La restaurant imi vor trebui timpi mici ca sa nu curga miscarea, am sa folosesc selectorul pe S, cu diafragma mare (maxima) si voi jongla expunerea, eventual pe tracking, ISO peste 1600, WB pe automat. Daca ma va durea genunchiul ca acum si nu ma voi antrena la dans, voi avea timp sa ma joc cu variantele.
Este corect ce am spus pana acum?
Si nu, nu ma voi apuca de pozat nunti decat ca amator.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori