Sunt nou pe acest forun si...proaspat nikonist DSLR, pentru ca am fost "compactist" Nikon, si nu numai.
Am avut curajul (sotia zice obraznicia) sa imi "trag" de Paste un D5000 de la F64 cu oferta buy-back si un SH 18-105 VR foarte OK, zic eu. Am ales varianta SH dupa o saptamana de cautari pe net, dar stocurile erau epuizate peste tot. Dar sunt sigur ca nu am facut o afacere proasta.
Problema este ca peste o saptamana ma duc la o nunta si vreau sa-mi etalez "scula", si daca tot ma voi da mare nu vreau sa ma fac de ras. Bineinteles ca ma duelez cu compactistii nu cu profesionistul care va imortaliza momentul, un super-meserias pe care l-am mai vazut la doua nunti dar care foloseste un brand care incepe cu C.
Avand un singur obiectiv, posibilitatile sunt limitate. Am citit tot forumul in lung si-n lat, tehnica fiecaruia dintre cei initiati se bazeaza pe tot felul de obiective.
In situatia data, la foto de exterior la cununia civila cred ca am sa ma descurc, am sa vad la podul de flori unde toata lumea se misca daca voi da rateuri.
Problema grea mi se pare la biserica si super-grea la restaurant unde, la dans, toate pozele pe care le faceam cu compacte, indiferent de marca, ieseau miscate.
Deci: cu D5000 + 18-105VR + blitz Nissin Di622 TTL cam cu ce reglaje sa merg in aceste doua situatii (biserica si restaurant) pentru a scoate poze decente? Excludem din discutie un al doilea obiectiv, cred ca ar fi prea mult pentru nevasta-mea...

La restaurant as vrea sa limitez pe cat se poate utilizarea blitzului pentru a surprinde cat mai realist atmosfera.
Scuze pentru postul lung si multumesc in avans pentru sugestii.