Radu_Grozescu scrie:Khyan scrie:LCH face ce face Control Point. Asta e U point ?
Nu chiar.
Descărcați un trial de Capture și vedeți direct.
Sigur ca nu face ajustarile identic si mai ales punctuale/radiale ca U-point-ul din motive de licentiere, dar "in mare" este asemanator, fara ajustarea independenta a canalelor de culoare (daca mi-a iesit fata unei persoane verde, inseamna ca eu am gresit cind am facut WB, nu sa ma gindesc ca merge si-asa ca folosesc U=pointul si le fac din nou fetele normale).
Exista insa o frustrare pe care multi (inca) nu si-o exprima: au cumparat CNX2, s-au obisnuit cu el (probabil au uitat veselia sau tristetea de la momentul trecerii de la CNX la CNX2), iar acum se vad in situatia de a avea un soft fara suport ... pentru viitorul D5 (D4S si D810 fiind suportate de ultima versiune de CNX2); situatia e similara Windows-ului XP, dar din alte motive (de licentiere).
"Orice invat, are si-un dezvat"
[daca o fi si benefic pentru Nikon, prea putin ne intereseaza pe noi]; pentru utilizatori devine: "Vrei nu vrei, bea Grigore aghiasma!" si intr-un fel ne cam obliga "sa ne placa"
Adobe a adaugat developarea fisierelor RAW in Adobe Expres (IOS si Android), asa ca nu mai trebuie sa ne facem griji pentru Nikon si Silkypix: vom face prelucrarile extrem de simplu, pe telefonul mobil, in tramvai sau la terasa, cu o bere in fata. Daca nici asta nu inseamna progres si evolutie ...