Am o nedumerire legata de focalizarea automata si respectiv functia VR, in modul auto!
Multe dintre pozele facute nu sunt focalizate cum trebuie si nici nu simt ca este redus sau minimalizat tremuratul, care este generat mai ales de momentele cand vreau sa fac poze mai repede(un fel de instantanee)!
Cand focalizez un subiect sau vreau sa evidentiez o parte a unui subiect, constat ca focalizarea nu se face corect pe masura ce zoom-ez(apropii) ci din contra imaginea tinde sa devina neclara! La fel se intampla si cand vreau sa apropi un text aflat la distanta si vreau sa evidentiez un cuvant sau chiar o litera! Imaginea devine neclara si nu se focalizeaza deloc!
VR-ul nu simt ca functioneaza atunci cand caut sa captez rapid anumite momente sau cand sunt in asteptarea acestora cu degetul pe shoot! Am citit ca ar trebui sa se auda un anumit zgomot de calibrare? Am observat ca imi apare pe ecran simbolul cu o "manunta" dar nu pot spune ca se si calibreaza eliminand sau reducand tremuratul!
Este vreo setare pe care trebuie sa o fac in modul auto? Este ceva care ar trebui sa stiu? Meniul din modul auto nu are multe setari manuale de ajustat ptr ca aparatul ar trebui sa le faca automat(focalizarea, luminozitatea,diafragma si multe altele)
In celelalte moduri inca nu am foarte multa experienta in a le folosi dar in modul automat ar trebui ca aceste probleme sa nu existe!?
De asemenea se aude un sunet cand focalizarea optica ajunge spre maximul pragului si tinde sa treaca in spre focalizarea electronica, sunet care mie mi se pare nefiresc( e un usor carait)!
Este normal acest sunet usor de carait pe care il face la maximul zoom-ului optic?
Imi puteti spune ce anume ar putea cauza aceste situatii neplacute?
Mentionez ca aparatul l-am cumparat in urma cu o luna si cateva zile de la MediaGalaxy!
Acest mesaj l-am trimis si celor de la Nikon dar m-am gandit sa-l postez si aici ptr a primi si alte pareri, sugestii sau informatii!
Va multumesc!
Cu stima, Adrian S.
P.S.- Mai fac o mentiune ca sa-mi mai vars din naduf