de crysty86 » Dum Iul 22, 2018 5:54 pm
M-am gandit sa trec pe Sony, dar seria A7 (si aici in special verisunea I si II - fiind singurele pe care mi le permit), atrag dupa sine o serie de obiective duble la pret fata de Nikon pentru aceiasi plaja focala, poate chiar mai putin rapide (dpdv al deschiderii diafragmei).
Sa schimb doar body si sa pastrez actualele obiective, atrage dupa sine achizitia unui adaptor care sa imi permita controlul expunerii si al diafragmei, care nu este tocmai ieftin si care nu imi va asigura 100% compatibilitate si functionare.
Din nou, daca schimb doar body nu voi catiga mult la capitolul greutate geanta...deci ori schimb tot ori nimic..si as ajungem de unde am plecat..la obiective.
In plus, cei care au folosit mirrorless, s-au plans de calitatea culorilor si AF. Daca veniti si sa imi dai exeplu lui A9, multumesc, nu am deschis acest topic in directia asta. Cred ca in primul post eram entuziasmat ca am gasit un D3 la 2500ron..asta sa stiti pana la ce nivel veniti cu recomandarile.
La fel si pentru Olympus si Fuji...nu am de ales intre foarte multe obiective, iar cele care exista pe piata sunt nejustificat de scumpe.
Mentionez ca nu fac bani din fotografie, e doar hobby.
A..si vreau FF.
Nikon D750 , Sigma 105mm F2.8 macro OS, Nikon 85mm F1.8, Nikon 24mm F1.8, Samyang 8mm fish-eye F3.5, Nikon 24-85 F3.5-4.5 VR, Nikon SB900, Trepied Manfrotto, Rucsac Manfrotto.