As dori cateva pareri din partea voastra legate de alegerea unui trepied bun:
- Manfrotto MK055XPRO3 + Cap bila 498RC2 - E la oferta acum de 999, ceea ce mi se pare un pret excelent pentru ce ofera(doar capul singur e vreo 500 ron separat). Ar fi un dezavantaj ca e greu, 3.1Kg, dar in gama si dimensiunile astea ar trebui sa fie mai teapan decat un adolescent in prima noapte norocoasa.
- Noul Manfrotto 190 GO care suna foarte interesant cu noul(prima oara la manfrottodin cate stiu eu) sistem de strangere a picioarelor cu mansoane. Are jumate din greutatea celui de mai sus sis sustine pana la 7kg(fata de 9). Mai mult decat suficient. Problema e pretul cam scumpisor de 900 ron(mna, produs nou) la care mai trebuie si un cap decent la vreo 350 ron(494RC2).
Setup-ul meu foto e undeva la 1.5-2kg, ceea ce il plaseaza mult sub posibilitatile celor doua trepiede, dar in materie de trepiede prefer sa fie overkill decat sa ma trezesc ca mi-l da de pamant orice pala usoara de vant sau balbaie picioarele ca unor fotomodele pe toace de 20.
Evident ca urmaresc ceea ce urmareste toata lumea: ieftin, de calitate, usor, capacitate decenta de sustinere(5+).
Orice comentariu/sugestie e binevenit.