andreistan scrie:Sunt posesor de D5000 de app 3 luni si trebuie sa recunosc faptul ca am luat in calcul posibilitatea schimbarii acestuia cu D90.
Motivele ar fi > rezolutia slaba a display-ului care face aproape imposibila o analizare a fotografiilor pe teren precum si o schimbare, in consecinta, a setarilor aparatului
> vizorul
> o ergonomie net superioara a d90-ului, care se simte mult mai bine in mana, priza este mult mai sigura.
Argumente de tipul...limitarilor pe care le are d5000 in exploatare fata de d90...nu isi gasesc locul, cel putin la nivelul meu actual de cunostinte.
Asemeni lui Yooo, am renuntat momentan la ideea schimbarii aparatului, preferand sa investesc in obiective si accesorii.
Intr-adevar vizorul nu-i luminos in comparatie cu D5000, dar daca nu o sa focalizezi manual nu o sa ai nevoie de el.
De ce se vand atat de multe...pentru ca s-au cumparat foarte multe in ultimul timp, pentru ca upgrade-ul la d90 este usor, pentru ca, multi posesori de dslr entry level se asteptau la minuni din partea aparatelor si poate sunt dezamagiti de faptul ca, a face fotografii bune, nu consta doar intr-o apasare de buton.
Aici sunt de acord cu tine.
Si eu sunt din categoria celor cu D5000 (din simplu motiv mi-am luat acest aparat: banii ).
La vremea cand l-am cumparat eu aparatul un D90 era cu 1200 de lei mai mult decat un D5000 (pachetul), oricum eu sunt foarte multumit de el, de curand mi-am cumparat un Nikon Fm pentru ca D5000 era un aparat cam mare pentru ce doresc eu (mie era greu sa ma plimb pe strada cu el ).
De schimbat nu l-as schimba sunt foarte multumit de el (evident are cateva dezavantaje fata de d90 ) dar consider ca se poate trece peste ele .
De vandut nu l-as vinde, dar probabil peste 1 an sau 2 o sa fac un upgrade.
Toate cele bune,
Vlad.