Am vazut tot ce se poate in materie de cuburi/corturi, chiar am fost tentat sa cumpar kitul in care era si cubul de 40cm impreuna cu 2 lampi. Din fericire am fost indrumat de unul din vinzatorii de la Fotohobby (calitatea precara a luminilor am analizat-o la F64) sa iau cele 2 lumini de care am vorbit mai "sus" si nu kitul cu cortul pt. faptul ca luminile erau foarte slabe: 3-5W !!! (asta e:
link magazin online)
Cuburile, desi sunt usoare (asta e singura lor calitate, parerea mea) se murdaresc relativ repede si, mai important, se shifoneaza si ... sunt scumpe rau! Am un cort mai vechi care s-a rupt (mai e si gri; nu stiu daca 18%, dar gri) si as putea sa-l reciclez ... cadru sa am
Prefer ca folosesc niste placi de plexiglass (alb mat sau transparent) care desi vor fi mai grele (un plexi de 2-3mm e un pic mai greu totusi fata de o bucata de pinza) vor fi mai durabile in timp, se vor curata mai usor si vor oferi o lumina uniforma indiferent de distanta intre cort si lumini (ma refer la umbre). Singura problema e ca incerc sa le fac cit mai pliabile. Am posibilitatea sa-mi fac cubul/cortul fix, prin plierea plexi-ului la cald, dar e greu de transportat. Solutia la care m-am gindit ar fi ca peretii cubului (cei 5) sa fie asamblati prin balamale de genul celor de la usile de interior: ridici usa din balama si scoti usa; dar n-am gasit inca astfel de balamale ... la dimensiunile unui cub de 40/40/40 (poate chiar si 50,60) cu grosime de 2-3mm.
Nu stiu inca daca sa folosesc plexi alb (vezi casetele luminoase de pe strazi) sau transparent. Daca folosesc transparent pot aplica diverse autocolante (ex. windows-graphics ca la autobuze) mate/colorate/etc. care pot produce efecte deosebite.
Momentan lipsa de timp (poate si de chef

) ma impiedica sa-mi construiesc cubul/cortul, dar daca il construiesc o sa revin cu detalii si imagini ale ansamblului.